Toiminta

Perustaminen:

Suomenselän kalatalousalueen perustamiskokous pidettiin 20.2.2019 Nuorisokeskus Marttisessa. Kokoukseen osallistui yhteensä 43 edustajaa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Ari Tapanainen Virroilta ja varapuheenjohtajaksi Ari Hyvölä Ähtäristä.

Toimialue:

Suomenselän kalatalousalue toimii nykyisellään Ähtärin ja Virtain sekä osittain Lehtimäen, Soinin sekä Keuruun Pihlajaveden alueella. Se on toimialueeltaan Pirkanmaan suurimpia kalatalousalueita. Vesialuetta uudella alueella on yhteensä 38 112 hehtaaria, joten yhden lomaviikon aikana ei taida ihan joka kolkassa ehtiä piipahtamaan. Kalastaminen eri osissa aluetta on nykyisin lupien puolesta helppoa, ainakin jigikalastusta harrastaville, he kun eivät tarvitse muita lupia kuin valtion kalastonhoitomaksun. Hienojen järvialueiden lisäksi tarjolla on runsaasti erityiskohteita, missä kannattaa poiketa, mm. Kotalankosket, Tyrisevän rotkojärvet ja Herraskoski. Lisäksi isoille järvialueille: Tarjanne, Toisvesi ja Ähtärinreitille on saatavilla yhteisnäislupia, joilla voi kalastaa usealla vavalla. Kalastajien kannalta lupa-alueet säilyvät entisellään ja toimintaa pyritään jatkossa kehittämään edelleen. Kalatalousalue haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi nauttimaan alueensa vesistöistä ja hienosta luonnosta!

Toimintaa:

Nettisivuja, suunnitelmia, veneenlaskuluiskia, nuorisolle tapahtumia

Kalatalousalueella on käynnissä ja suunnitteilla monenlaisia hankkeita eri puolille aluetta. Kalatalousalueen saatua toimintansa käyntiin ensimmäinen iso työ on kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman laatiminen alueelle. Työ on käynnistetty mm. toimittamalla kysely isoimmille vesialueen omistajille heidän toiveista ja näkemyksistä koskien kalavesien käyttöä ja hoitoa.